Wyżywienie - menu

WYŻYWIENIE NA PZLA MISTRZOSTWACH POLSKI W SZTAFETACH I WIELOBOJACH - MENU

 

WYŻYWIENIE DOCENT

PZLA MISTRZOSTWA POLSKI W WIELOBOJACH I SZTAFETACH

KRAKÓW 8-9 CZERWCA 2019 ROKU

MENU

7 czerwca

Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński
  • Pieczony udziec z kurczaka – sos jarzynowy podany oddzielnie
  • Ryż
  • Marchewka zasmażana
  • Sok
  • Woda mineralna

Kolacja

  • Filet drobiowy w sosie curry sos podany oddzielnie
  • Ryż
  • Brokuł na parze
  • Herbata
  • Woda mineralna

8 czerwca

Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Zupa jarzynowa z makaronem
  • Filet drobiowy - kieszonki ze szpinakiem w sosie szpinakowy
  • Schab duszony – sos pietruszkowy podany oddzielnie
  • Naleśniki po chłopsku sos pietruszkowy podany oddzielnie wege
  • Ryż / Makaron
  • Mini marchewki na parze
  • Sok
  • Woda mineralna

Kolacja

  • Pieczone udko z kurczaka
  • Ryż
  • Pierogi z mięsem
  • Risotto wegetariańskie
  • Buraczki zasmażane
  • Herbata
  • Woda mineralna

9 czerwca

Obiad

  • Zupa koperkowa z ryżem
  • Krupnik
  • Schab duszony w sosie jarzynowo -śmietanowym
  • Filet drobiowy z pomidorem
  • Makaron z suszonymi pomidorami - wege
  • Ryż
  • Fasolka szparagowa
  • Sok
  • Woda mineralna

Kolacja

  • Udziec z kurczaka po chińsku z ryżem
  • Naleśniki z kurczakiem i jarzynami
  • Kalafior na parze
  • Woda mineralna
  • Herbata

Wszystkie sosy będą lekkie i podane zostaną oddzielnie dla chętnych